Учениците от 7 и 12 клас се връщат в училище само за матурите

Учениците няма да се връщат в класните стаи. Затворени остават и детските градини. Според плановете на кабинета, единствено учениците от 7 и 12 клас ще отидат до училищата, но само за външното оценяване и матурите.

Учениците ще се върнат в класните стаи единствено за матурите. Решението е било обсъдено на политически съвет, в който е участвал и премиерът Борисов. Това обяви  в ефира на „Здравей, България“ лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Повечето от родителите бяха против техните деца да се връщат в училище. А генерал Мутафчийски поясни, че многократно е разговарял за това с министъра на образованието.

„Засега общото мнение е, че към края на май месец ще бъде дадена възможността за полагане на изпити на учениците от 7 клас и на матурите от дванадесетокласниците. Не става въпрос за масово връщане на учениците в клас“, обяви на редовния брифинг на Оперативния щаб ген.майор Венцислав Мутафчийски.

„Нашият комитет обсъди мярката и реши, че връщането на учебния процес би означавало единствено разпалване на нови огнища и действия, граничещи с убийство. Няма проблем в класните стаи, където децата са на 2 метра и са с маски. Но какво става в междучасията, в коридорите, където контролът е по-малък?“, попита Валери Симеонов в ефира на „Здравей, България.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук