Ученици в онлайн надпревара за оригинална предприемаческа идея

До 23-ти май ще се проведе онлайн гласуване, което ще определи участниците с най-оригинални и креативни концепции в конкурса „Имам бизнес идея!“, обявен от Областен информационен център Сливен.

В надпреварата участват общо 9 млади предприемачи от Сливен, Шивачево и Белослав, които презентират своите идеи в кратки видеоклипове.

Конкурсът се реализира изцяло чрез социалната мрежа Facebook. Всички видеоклипове са качени на страницата на Областен информационен център Сливен в социалната мрежа в специално създадено за целта събитие и за тях може да се гласува единствено с бутон „Харесвам“ под съответния клип.

Авторите на първите две бизнес концепции, получили най-голяма подкрепа под формата на харесвания, ще посетят София Тех Парк на 01 юни. Победителите ще се срещнат с успешни предприемачи и ще имат възможността да обсъдят с тях бизнес предложенията си и следващите стъпки за тяхното реализиране.

Организатори на събитието са Дирекция „Централно координационно звено“ към администрацията на Министерски съвет и Мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ).

Конкурсът „Имам бизнес идея“ е част от кампанията на Европейската комисия „Европа в моя регион 2019“ и се реализира на територията на цялата страна.

Основната цел на инициативата е да насърчи предприемачеството сред подрастващите, както и обмяната на опит и идеи между младежи от различни населени места и учебни заведения.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук