Ученици дискутираха възможностите и предизвикателствата пред младите хора в Европа

Младежка „отворена“ дискусия на тема „Възможностите и предизвикателствата пред младите хора в Европа“ се проведе в Сливен на 15 октомври. Тя е по инициатива на Михаил Мишев-ученик в 12 клас на ППМГ Сливен и с подкрепата на Европа Директно – Сливен, Младежки дом Сливен чрез чуждестранните доброволки Кристине и Ана и доброволките Ана-Мария и Ева от МКБТХ Сливен.

В рамките на дискусията, посетена от ученици от различни училища бяха представени ЕС като институции, функции, структура и възможности за младите хора. Представена беше и програма „Еразъм+“ на ЕК, която е за всички млади хора от 13 до 30 г.  от доброволката Кристине /Грузия/ по проект „Младежи за откритост и съпричастност II“,

Участниците имаха възможност да се запознаят с панел на тема „Предпазването на младежите от попадане в трафик на хора, предвид възможностите за обучение и работа в чужбина“. Доброволци на комисията запознаха участниците с престъплението трафик на хора, най-честите методи на въвличане и начините за предпазване от попадане в сексуална и трудова експлоатация. Беше представена и Националната телефонна линия за борба с трафика на хора – 080020100.

Събитието се проведе в рамките на информационната кампания по повод 18-ти октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора.На 19.10 от 11.00 от община Сливен ще има поход на свободата в подкрепа на жертвите на трафика на хора.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук