Ученици от Езиковата гимназия ще представят страната ни в ЕП в Страсбург

Ученици от ПГПЗЕ „ Захарий Стоянов” Сливен ще представят страната ни в Европейския парламент в Страсбург след като спечелиха регионално състезание, организирано от Европейския парламент в България. то се проведе на 12 януари в зала ‘’Май”, а право на участие имаха ученици между 16 – 18 годишна възраст. На самото състезание се явиха 9 училища от Сливенска и Ямболска области.

Отборите, които премериха сили са: от Сливен – ПГПЗЕ „ Захарий Стоянов”, 5- то СУ „Пейо Яворов”, ПГИ „Д-р Димитър Табаков” и  ППМГ „Добри Чинтулов”; от Ямбол – ЕГ „Васил Карагьозов”, ПГИ „ Г. С. Раковски”, ПГХТТ, ПМГ” Атанас Радев” ; от Стралджа – СУ „П.К .Яворов”.

Учениците, представители на Езикова гимназия, спечелиха доверието на журито с добро презентиране на знанията си по въпроси, свързани с „Политиката на разширяване на ЕС” и ползите от разширяването му. Темите бяха дискутирани и представени на български и английски език.

Като награда децата получават посещение в Страсбург, седалището на Европейския парламент, където в рамките на три дни те ще се запознаят с работата на евродепутатите. Така на практика ще приложат и знанията по езиците, по които се обучават в гимназията.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук