Ученици от Котел с кулинарна изложба на домашни сладки

Спрете да си купувате некачествени храни, а си ги правете вкъщи. Започнете да се интересувате от това кое как е приготвено, както прави нашата Джансу Чакърова още от малка. Влезте с баба си или майка си в кухнята и си направете хляб с квас или традиционни сладки, чийто рецепти се предават от поколение на поколение. Научете се, че качеството е важно и го търсете в живота си! Ако не може да се справите сами, нашите ученици от групите „Кулинари“, „Хлебари“, „Сладкари“ и „Готвачи“, с радост ще ви напътстват със съвети. Това посочи преподавателката по професионална теоретична подготовка в СУ „Георги Ст. Раковски“ – Красимира Иванова. Учителката, която се е посветила на това, всеки месец да организира тематични кулинарни представяния на своите възпитаници, днес откри първата им изложба за годината, която беше посветена на дребните традиционни сладки от котленско.

В нея участие взеха 11 ученици и техните родители, които в домашни условия бяха приготвили сладкарските творби, изработени под формата на плодове, животни и разнообразни фигури.

 

Следващата ученическа кулинарна изложба е предвидена за февруари и ще бъде на тема: „Домашно приготвени сурово-сушени месни продукти, млечни и тестени изделия“, съобщават от СУ „Георги Ст. Раковски“ – Котел.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук