Ученици от ПГЕЕ „Мария Кюри“ Сливен показаха,че могат и знаят как да се справят с приложната електроника

Ученици от Професионална гимназия по електротехника и електроника „Мария Кюри“ Сливен участваха в национално състезание по приложна електроника.
„Миналата седмица знаещите и можещи възпитаници на учебното заведение показаха своите възможности и умения по приложна електроника в училищния кръг на Националното състезание „МОГА И ЗНАЯ КАК“. То се провежда под егидата на Министерството на образованието и науката и е организирано от Търговска верига „ЕЛИМЕКС“ – гр. Горна Оряховица, представлявано от инж. Детелина Иванова.
Участниците от специалностите „Компютърна техника и технологии” и „Системно програмиране” и „Приложно програмиране“ бяха разделени в две възрастови групи: ІХ -Х клас и ХІ -ХІІ клас. Състезанието премина в два кръга – теоретичен тест и практическа задача“, съобщават от професионалното сливенско училище.
В оспорвана надпревара призовите места печелят Николай Костадинов от X клас и Окан Ферадов от XI клас. На второ място са класирани Росен Робето от IX клас и Виктор Панайотов от ХІ клас. „Те ще сформират два училищни отбора, които ще имат възможността да представят сливенската гимназия по време на регионалния кръг на състезанието. Трето място в състезанието заемат Стефан Недков от IX клас и Георги Касъров от ХІ клас. Достойно представяне прави и Онур Мустафов от IX клас.
Участниците получиха грамоти и награди, осигурени от търговска верига ЕЛИМЕКС“, допълват от училището.
Всички състезатели са подготовени да участват в надпреварата от инж. Марина Бояджиева. Възможност да развият своите умения и да покажат на какво са способни, децата ежедневно получават и в отлично оборудваните кабинетите по различните специалности в Професионална гимназия по електротехника и електроника „Мария Кюри“. Добрата практическа професионална подготовка и богатата материална база на училището, са сред водещите причини то да е предпочитано място от кандидатите да получат образование в областта на енергетиката.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук