Ученици от ПГЕЕ „Мария Кюри“ Сливен усъвършенстваха уменията си на практика в Португалия

Ученици от ПГЕЕ „Мария Кюри“ Сливен усъвършенстваха уменията си на практика в Португалия. Това стана възможно благодарение на Проект „Повишаване на професионалните компетентности на учениците в областта на ИКТ и електротехниката“,№ 2022-1-BG01-KA122-VET-000079176  Програма „Еразъм +“, Ключова дейност 1, Краткосрочни проекти за мобилност на обучаеми и персонал в сектор „Професионално образование и обучение“
„В рамките на проекта 20 ученици проведоха практическо обучение в реална работна среда в гр. Брага, Португалия в периода 18.06 – 01.07.2023 г. във фирми, опериращи в секторите ИКТ и електротехника.
10 ученици, изучаващи „Приложно и системно програмиране“ и „Компютърна техника и технологии“ стажуваха в ИТ компанията Tek4Life, където имаха възможност да усвоят умения за асемблиране, диагностика и ремонт на компютърни системи; инсталиране на системен и приложен софтуер; изграждане, администриране и поддръжка на компютърни мрежи; създаване на уебсайт с WordPress и уебсайт одит.
10 ученици от специалностите „Електроенергетика“ и „Електрообзавеждане на транспортна техника“ практикуваха в сервизите на BR Car, където придобиха умения за изработка, монтаж, демонтаж, диагностика, ремонт и изпитване на автотранспортна техника“, съобщават от учебното заведение.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук