Ученици от ПМГ „Добри Чинтулов” с успех от състезание в Страсбург

Снимка: ПМГ Добри Чинтулов" Сливен

24 ученици от ПМГ „Добри Чинтулов” Сливен са участвали в заключителната фаза на състезанието за средношколци „Евроскола 2019” в Страсбург. Разширеният състав на Гимназията повтори своя успех от 12.01.2019 г., като този път излъчи ученик – финалист в „Евроиграта”. Отборът на „червените фланелки”, в който участваше деветокласничката Изабел Иванова, се класира на трето място след последните сблъсъци, изпреварвайки повече 550 участници от общо 23 европейски държави, информират от учебното заведение.

Десетокласниците Станислава Сярова и Даниел Чираков са представили Сливен и страната ни чрез двуезично изпълнение на стихотворението „Хаджи Димитър” на Христо Ботев, а единадесетокласничката Ивана Мангинова се е превърнала в журналист за един ден.

Шестте миниотбора на ППМГ „Добри Чинтулов” са участвали активно в работните заседания, в анкетите, викторините и дебатите по време на инициативата. Европейските ученици са имали възможност да отправят своите въпроси и към заместник-председателя на ЕП Райнер Виланд (ЕНП). Работните езици, ползвани от сливенските ученици, бяха английски, испански, френски и немски , а говорители на сливенските отбори са били: Ралица Жекова по тема „Бъдещето на Европа”;Ванина Вълкова по тема „Европейски избори, 2019”; Станислава Сярова по проблеми „Сигурност и права на човека”; Стелиян Стефанов по темата „Околна среда и възобновяеми енергийни източници”; Цветилин Цветилов по тема „Миграция и интеграция” и Димитър Кондев по проблема „Младежка заетост”, се посочва още на страницата на учебното заведение.

Посещението на учениците и придружаващите ги учители в Страсбург е организирано и финансирано от Европейския парламент. Подготовката на младите чинтуловци е продължила три месеца, като заслуга за общия успех имат и Стефка Генчева, учител по философия в Гимназията, както и дванадесетокласникът Калоян Кутийски, подпомогнал езиковата изява на учениците.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук