Ученици с проект за еко къща за гости спечелиха конкурса „Имам бизнес идея!“

Сливенски ученици с проект за еко къща за гости спечелиха конкурса „Имам бизнес идея!“. Бизнес идеята на Калоян Матеков и Християн Цанев е получила най-голяма подкрепа в социалната мрежа – 290 харесвания. На второ място е Димитър Димитров, който е получил 179 харесвания за своя проект, свързан с копаене на криптовалута. Победителите в он-лайн конкурса за млади предприемачи на тема „Имам бизнес идея!“ получиха своите награди днес от кмета на община Сливен Стефан Радев в залата на Областен информационен център.

Инициативата бе част от кампанията на Европейската комисия „Европа в моя регион“. В надпреварата за област Сливен се включиха дванадесет млади предприемачи от градовете Сливен, Шивачево и Белослав. Конкурсът се реализира онлайн чрез социалната мрежа Facebook.

Награди и грамоти получиха още Христина Соколова, Кристиан Иванов, Павлина Теодорова, Йоанна Добрева, Калояна Тодорова, Станислава Славова, Панайот Максимов, Юра Максимова и Атанас Атанасов.

Кампанията бе насочена към лица на възраст от 14 до 18 години и се реализира съвместно с учебните заведения от Сливенска област. Основната цел бе да се насърчи предприемачеството сред подрастващите, както и обмяната на опит и идеи между младежи от различни населени места и учебни заведения.

Грамотите и предметните награди на участниците са осигурени от Дирекция „Централно координационно звено“ към администрацията на Министерски съвет.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук