Физкултурният салон на ПМГ в окаяно състояние, учениците не спортуват, а играят на телефоните си

Физкултурният салон на ПМГ „Добри Чинтулов“ Сливен е в окаяно състояние, а в него часовете си по физическо възпитание и спорт трябва да провеждат ученици от три гимназии. Освен от Природоматематическата гимназия, би трябвало там да спортуват и учениците от ГПЧЕ „Захари Стоянов“ и Професионалната гимназия по хотелиерството и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев“. Да, ама не ! Там не спортува никой, защото условията са меко казано покъртителни, а и опасни за децата.

За този проблем, който не е от вчера, а от години, сигнализираха родители, които недоволстват от факта, че децата им вместо да спортуват, в часовете по физическо си играят на телефоните защото няма къде да провеждат часовете си. „Как е възможно, три училища, някои от тях водени за елитни в Сливен, да няма къде да провеждат часовете си по физическо“, споделят родители. „Ние сме длъжни да изпълняваме всички изисквания и да осигурим на децата спортна екипировка, а тя всъщност не влиза в употреба. Ремонт на това съоръжение не е правен сигурно над 20 години и до кога нещата ще продължават така“, питат още гневни родителите.

Припомняме, че преди около две години министърът на младежта и спорта Красен Кралев обеща правителството да отпусне повече от 130 милиона лева в следващите четири години за изграждане на физкултурни салони в училищата и за ремонт на вече съществуващите като по този начин се подобрят условията за спортуване на възпитаниците им. Дали обаче физкултурния салон на ПМГ Сливен ще попадне в плановете и сметките на Министерството на младежта и спорта или децата ще продължат да си играят на телефоните вместо да спортуват, времето ще покаже.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук