Масово облепят със стикери пътни знаци в Сливен, общината ще подменя занемарените

В Сливен масово се облепят указателни табели и пътни знаци със стикери. Лепенки на футболни клубове и рекламни съобщения, освен че загрозяват градската среда биха могли да попречат на видимостта и възприеманто на знака. Повечето от „пострадалите“ знаци са в центъра на града, такива има и на кръговото кръстовище „Розова градина“, където знаците са сравнително нови защото бяха поставени само преди няколко месеца, а се налага да бъдат подменяни заради хулигански прояви.

„Общината прави всичко възможно за почистване на тези стикери, това явление са наблюдава от миналата година. Работници от общинско предприятие „Озеленяване“ непрекъснато обикалят и се оптиват да ги свалят. След като го почистят знака става видим, но в някои от случаите знаците са изключително повредени и трябва да се заменят. Общината има ангажимент да върши това, а един нов знак струва 112 лв., коментира Гергана Савова началник – отдел „Общинска икономика“.

По думите й, Общината вече има подписан договор с фирма, която да извърши тази дейност, но това е една непрекъсната борба с невидим извършител. „Следва обследване на всички знаци в града и тези, които са занемарени ще бъдат подменени“, посочи още тя.

 

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук