Хванаха седем непълнолетни в нощни заведения, родителите им с актове

Седем непълнолетни лица са били установени от полицията при проверки в нощни заведения в Сливен и Нова Загора, на родителите им са съставени актове. За времето от 22,00 часа на 19-ти до 04,00 часа на 20-ти януари са проверени общо 37 заведения, клубове и игрални зали в двата града.  Извършени са проверки на 425 лица, в това число и такива с криминални регистрации.  Установени са общо 7 непълнолетни лица-3 в Сливен и 4 в Нова Загора. На родителите са съставени актове по ЗЗД. Проверени са 15 автомобила, съставени са актове и фишове па ЗДвП, като 9 от тях са за неправилно паркиране.

Акцията е осъществена съвместно с Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-Сливен на територията на районни управления Сливен и Нова Загора. Тя е по разпореждане на главния секретар на МВР за обезпечаване сигурността на децата на обществени места, ограничаване на противообществените прояви и престъпленията от и срещу малолетни и непълнолетни, като и проверка на лицензионния режим на питейните и увеселителни заведения. Осъществен е контрол по спазване изискванията на Закона за закрила на детето, Закона за частната охранителна дейност, Наредбата за обществения ред на територията на Община-Сливен и изискванията за пожарна безопасност на обектите.

Служителите на РДПБЗН-Сливен са установили 5 нарушения, за които са съставени 3 акта и 3 писмени разпореждания. Установените нарушения са в различни заведения -заключен втори евакуационен изход, не са обозначени пътищата за евакуация, липсващи схеми за евакуация и пожарогасителите не са поставени според изискванията.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук