Хероинът на границата: Прокуратурата показа рекордната пратка

Над 700 кг е хероинът, заловен в петък на граничния пункт „Капитан Андреево”. Митницата и прокуратурата показаха рекордното количество пакети, намерени в два камиона. Пакетите с хероин са били скрити в плоскости от гипсокартон. Наложило се митничарите да ги срежат, за да го извадят, информира NOVA телевизия.

Става въпрос за пратки от Иран към Австрия. Установени са и подателят, и получателят. В първия камион са открити 350 кг хероин, а във втория малко повече.

Заради плоскостите, които са плътни, рентгенът на митницата не е успял да го засече. Те са били подложени на проверка по метода анализ на риска и тогава наркотикът е открит.

„Хероинът е бил укрит по абсолютно идентичен начин в товарите и на двата камиона. Те са превозвали палети със строителни плоскости, като хероинът е бил опакован и поставен между самите плоскости, които са били плътно слепени”, обясни окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов.

„Това за момента е най-голямото количество хероин, задържано на наша граница. Установен е получателят – дружество в страна-членка на ЕС. Своевременно са уведомени правоохранителните органи в съответната държава по линия на наркотрафика”, поясни Георги Георгиев от Агенция „Митници”.

Двамата ирански шофьори са задържани за 72 часа от прокуратурата. Предстои да им бъдат повдигнати обвинения. Ако бъдат осъдени, ги грози затвор до 20 години и глоба до 300 000 лева.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук