Хората над 60 г. ще пазаруват от 8:30 до 10:30 ч.

Възрастните хора над 60 години ще могат да посещават хранителни магазини и аптеки от 08:30 до 10:30 ч.

„Във връзка с усложняващата се ситуация, свързана с разпространението на коронавирус, с моя заповед въвеждаме нови противоепидемични мерки на територията на Република България. От 00:00 ч. в петък се преустановяват посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. Полицията ще следи дали мярката се спазва“. Това обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на извънреден брифинг в МС,съобщава Нова телевизия.

„Органите на Министерството на вътрешните работи ще организират контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове и ще извършват проверка на целта на пътуването на гражданите. През пунктовете ще се пропуска преминаването на лица в случай на неотложно пътуване, обосновано от доказана потребност от трудово естество, здравословни причини или завръщане на постоянния адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ или документ за самоличност. Забранява се на лицата до 60-годишна възраст да посещават хранителни магазини и аптеки всеки ден от 08:30 до 10:00 ч.“, каза още Ананиев.

„Виждате, че вдигаме нивото на мерките, които прилагаме. Ще видим дали ще се изпълняват от българските граждани. Ако резултатът е негативен, ще вдигнем още нивото на сигурност, като лицата, които напускат домовете си ще трябва да декларират за своята собствена отговорност“, каза още министърът на здравеопазването.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук