Хората с трайни увреждания ще могат да гласуват в 16 секции в Сливенско

16 избирателни секции за хора с трайни увреждания са открити в Сливенска област за предстоящия вот на 2 април. По две секции ще има в общините Котел, Нова Загора и Твърдица, а за град Сливен те ще са общо 10, съобщи  говорителят на Районна избирателна комисия в Сливен Даниела Василева. Две от секциите са на първия етаж на училищата– тези в НУ „В. Левски“ и ОУ „Д. Петров“. Останалите училища, където ще са разположени секции , улесняващи вота на хората с увреждания ще са в ОУ „Хр. Ботев“, СУ „Х. М. Пашов“, ОУ Д-р Ив. Селимински“, ОУ „П. Хитов“, СУ „Й. Йовков“, ОУ „Ел. Багряна“, ОУ „К. Константинов“, ОУ „Юрий Гагарин“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и ОУ „Черноризец Храбър“.

Болните хора и тези, които нямат физическа възможност да отидат до избирателните секции трябва до 27 март да подадат заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия или за да им бъде осигурен транспорт в изборния ден. Това може да стане  и на телефон 044 511 215. Към момента са постъпили само 3 заявления за откриване на подвижни секции.

„За област Сливен в изборния ден няма да има видеонаблюдение само в селата Раково и Дъбова. Предстои ЦИК да опише в методическите указания по какъв начин ще се извършва видеонаблюдението“, коментира още Даниела Василева.

Тя подочи също, че до момента в РИК Сливен няма постъпили жалби, а почти всички партии са подали поне по две промени в състава на Секционните избирателни комисии.

Даниела Василева припомни, че на 18 март изтича срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес. Гражданите могат да ги подават лично в съответната община и онлайн.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук