Хранителните помощи от БЧК ще се раздават в Сливен до 20 февруари

До 20 февруари в Сливен ще се раздават индивидуалните хранителни пакети на нуждаещи се лица. Продуктите от първа необходимост са осигурени по Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане (ОПХ), съобщават от БЧК.

Програмата е съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица /ОПХ ФЕПНЛ/. Раздаването на пакетите започна в началото на декември и ще продължи през месеците януари и февруари 2020 г. според график, изготвен от Българския червен кръст (БЧК).

За град Сливен пунктовете, от които могат са се вземат пакетите са два- пункт № 1 гр. Сливен, Център ,ул.”Георги Икономов” №2 ще се раздават продукти до 10.02.2020 г. и пункт № 2 гр. Сливен, кв.”Даме Груев” , ул. „Дели Ради“ №2-В / за кв. Надежда/ 06.01.2020 г. – 20.02.2020 г.

За селата от община Сливен мястото е  кв. „Индустриален“ в Сливен , ул. „Керамика“ №2: № 1 -Хале 2, склад 2 и №2 – Хале 1, склад 8

В пакета са включени общо близо 24,6 кг от 16 вида хранителни продукти от първа необходимост – ориз, спагети, лютеница, зелен фасул стерилизиран, домати консерва, грах, гювеч, конфитюр, говеждо в собствен сос, кюфтета в бял сос, пиле фрикасе, херинга в доматен сос, зрял фасул, леща, брашно и олио.

Пакетите с храни са предназначени за лица и семейства, подпомагани от дирекциите „Социално подпомагане“ на различни основания – с целеви помощи за отопление; с помощи за отглеждане на деца до навършване на една година; с еднократна помощ за ученици, записани в първи клас; с еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция на деца в риск. В основната целева група са включени още лица и семейства, пострадали от бедствия и аварии и подпомогнати с еднократна помощ; лица с трайни увреждания, с определено право на чужда помощ, които имат лични доходи до линията на бедност и получават месечна финансова подкрепа по реда на Закона за хората с увреждания; лица и семейства, подпомагани  с  месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане

Подробна информация, включително и за включените в списъците лица от основната целева група, може да бъде получена от отговорните служители в териториалната структура на Агенцията за социално подпомагане, както и в офисите на БЧК.

Съдържанието на пакетите се определя въз основа на масовата употреба на храните от домакинствата и след препоръки от Министерството на здравеопазването. Закупуването на храните се извършва със средствата от безвъзмездната финансова помощ чрез обществена поръчка по Закона за обществените поръчки.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук