Център за видеонаблюдение в общината помага за разкриване на престъпления и опазване на обществения ред

Център за видеонаблюдение беше открит официално днес в сградата на Община Сливен. Новата система дава видимост в реално време. Очаква се инвестицията в този високотехнологичен проект да даде положителни резултати в опазването на обществения ред и гарантиране сигурността на гражданите.

На събитието беше подчертано, че с камерите по никакъв начин няма да се нарушават правата на гражданите и система ще бъде използвана само и единствено за безопасността на хората, превенция и предотвратяване на вандалски и хулигански прояви.

„Видеоинформация е от полза, както в решаването на криминални случаи, така и във възможността да се планират мерките за сигурност” каза директорът на ОДМВР-Сливен ст.комисар Димитър Величков.

Възможностите на центъра за видеонаблюдение бяха представени от началника на отдел „Общинска охрана” Петко Чолаков. Използваните модерни технологии дават възможност за своевременно и качествено установяване и проследяване на различни закононарушения и хулигански прояви, чрез едновременено наблюдение от независими един от друг контролни центрове, разположени в различни обекти в града.

 

Кметът Стефан Радев пък поясни, че се работи за разширяването и надграждането на видеонаблюдението. Предстои да бъде обхваната по-голяма част от града,да се поставят камери в новия парк „Асеновец“, като и изграждане на такава система в малките населени места, в чийто обсег да попада трафика и общинската собственост. Гостите се запознаха отблизо с техническите възможности на системата за видеонаблюдение, включваща камери на ключови места в града.Общината модернизира и автопарка на общинска охрана. Днес бяха представени и два нови автомобила за работата на служителите в дружеството.

МВР има непрекъснат достъп до системата, която извършва наблюдение в реално време. Помощта, която оказва видеонаблюдението, в работата на полицията е от голямо значение. Благодарение на досега действащата система са разкрити множество престъпления, решени са различни казуси при пътни произшествия и са планирани редица превантивни мерки по обществен ред и сигурност.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук