Център за подготовка на специалисти-Сливен тържествено чества празник на Сухопътните войски

Център за подготовка на специалисти-Сливен тържествено ще чества празника на Сухопътните войски. На 16 ноември ще се състои Турнир по стрелба с пистолет „Макаров“ в чест на бойния празник на Сухопътните войски – 19 ноември. Сред основните претенденти за първите места от сформираните седем отбора от Център за
подготовка на специалисти, но своят шанс ще имат и всички участници.
На 17 ноември от 10.00 часа Центърът за подготовка на специалисти – Сливен обявява Ден на отворени врати за деца от сливенските училища и детски градини. В Деня на отворени врати (бул. „Бургаско шосе” № 12) ще има показ и демонстрации на техника и обиколка сред музейната експозиция на бронирана техника. По повод празника на тържественото строяване на целия личен състав ще има празнично слово, ще бъдат прочетени заповеди за награждаване на военнослужещи, тържествен марш.

Център за подготовка на специалисти е формирование от състава на Сухопътните войски. Датата 19 ноември е определена за празник на Сухопътните войски с решение на Министерския съвет № 477 от 1992 г. и Заповед № 3478 на министъра на отбраната от 1992 г. По време на Сръбско-българската война (1885 г.) на 19 ноември българската пехота провежда решителното сражение при Сливница. Това е първата голяма победа на войската след възстановяването на българската държава от 1878 г. С победата в Сръбско-българската война е защитен актът на Съединението между Източна Румелия и Княжество България и правото на българския народ да живее обединен и свободен.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук