ЦИК даде на Сливен 3 машини, но само за обучение на комисии, не и за пробно гласуване на граждани

ЦИК даде на 21 МИР Сливен 3 машини, но само за обучение на членовете на комисии- РИК и СИК-ове, не и за експериментално гласуване на граждани. Това съобщи Стелли Стефанова говорител на Районната избирателна комисия в Сливен.“

Машините са с демо версия и единствено са предназначени за обучения на комисиите, засега не е предвидено да бъдат поставени евентуално на места, където минава голям поток от хора, за да се проведе експериментално гласуване от избирателите. От наша страна е отправено питане към ЦИК дали можем да ги ползваме и за това, но за сега няма отговор“ посочи още тя.

По думите й, останалите машини ще дойдат два дни преди изборите и ще заминат към секциите заедно с изборните книжа и техник. Вероятно на 5 машини ще има по един техник. За сега в две села от областта -Тича и Бяла Паланка ще има по две машини  заради по-голям брой избиратели, предстои да бъде уточнено къде още ще има по две. От РИК Сливен очакват и информация относно експерименталното броене на контролните разписки и предвидени ли са секции, в които това ще стане.

За сега е ясно, че ще има една подвижна СИК и тя ще е в Сливен, 24 човека са подали заявление да гласуват в нея, ще има разкрита секция в затвора и ареста при затвора, очаква се да стане ясно ще има ли в болницата и Старческия дом.

„Към момента им текучество на членове на СИК, подменят се по различни причини, а вчера беше заличен от листите и един кандидат за депутат- Пламен Пенчев от ПП „Има такъв народ“. Той заемаше трета позиция, а сега в бюлетината срещу името му ще пише заличен. Като мотив за оттеглянето си в заявлението до РИК Сливен той е посочил трайна невъзможност да участва в изборите, но какво точно е имал предвид не знаем“, коментира Стелли Стефанова.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук