Чавдар Божурски: Кандидатите под номер 32 сме професионалисти с опит, визия и смелост

Чавдар Божурски е роден в Сливен. Той е юрист и бивш областен управител на Сливен. Завършил е Академията на МВР – София, а по-късно и второ висше образование, специалност „Право“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Награждаван е многократно за постигнати високи професионални успехи. Народен представител в 46-тото Народно събрание. Може да подкрепите Чавдар Божурски като гласувате с № 32 в бюлетината, с преференция 105.

Вие бяхте народен представител в 46-тото Народно събрание. Защо приехте
поканата отново да станете част от листата на ГЕРБ и СДС в Сливен?

– В последното Народно събрание видях няколко основни проблема – опити за задоволяване на лични амбиции; недостатъчен опит и компетентност у т.нар. “нови
партии” и тотално взривяване на политическия диалог. Амбициите за връщане на
парламентаризма паднаха жертва на дребни политически боричкания. Освен това – не бе зачетена волята на всички българи, гласували за ГЕРБ и СДС. От всичко изброено България загуби. Това доведе до нови месеци политическа нестабилност. Периодът обаче е важен и в известна степен неподходящ за такова лутане. Аз съм последователен и смятам, че мога да допринеса за позитивния тон и добрата работа
на Парламента. Освен това не искам да предам всички сливналии, които ми се довериха и ме изпратиха да защитавам интересите им. Затова пред мен не стоеше изобщо възможността да не приема поканата на ГЕРБ и СДС.

-Смятате ли, че въпреки това, което се случи в последните два парламента, хората имат доверие на тази институция и ще излязат да гласуват?

-Със сигурност доверието в институциите като цяло е намаляло. Но от всеки, който има възможността да гласува, зависи това да се промени. Вярвам, че обществото вече осъзна, че ГЕРБ и СДС нямат реална алтернатива в управлението. Надявам се да има висока избирателна активност, защото изборите уморяват и партиите, и избирателите.
Едва ли всички искат отново да отидат на избори след 2-3 месеца. Затова е важно да се гласува и да се преценява добре. Казвам го със спокойствие, защото кандидатите под номер 32 в цялата страна сме професионалисти с опит, визия и смелост. И умеем да обединяваме, да признаваме грешките си и да работим в интерес на гражданите.

– Каква е Вашата оценка за случващото се в страната през последните месеци?

-2021-а е на път да свърши, но отсега можем да кажем, че на практика е загубена за България. Това се случва в момент, в който политическата ситуация се променя, а идват и предизвикателства като растящите цени на енергоносителите, например. Затова е важно България да е по-силна от хаоса, да е сигурна и предвидима. В този смисъл – не трябва да се взираме толкова в миналото, а да гледаме напред. Последните месеци просто трябва да са пример, че няма място за неопитни хора в политиката.
– Като бивш служител на МВР, какъв е Вашият коментар за отношението от страна на полицията към представителите на ГЕРБ – кметове, кметски наместници, поддръжници и имате ли опасения за провеждането на изборния процес?

– Не очаквайте от мен да хуля работещите в системата на МВР. Смятам, че те са професионалисти, които често работят в трудни условия. Но истински съжалявам, че настоящият министър превръща органите на реда в репресивен инструмент. Не смятам, че тетрадките с вересии в бакалията и въпросниците на социолози са опасни и застрашаващи изборния процес у нас. Озлоблението и желанието да задържиш временните си властови позиции на всяка цена са грозна част от съвременната политическа история на страната. Не трябва да забравяме обаче, че органите на реда са деполитизирани и трябва да останат такива.

– Вие ежедневно се срещате с хората във всички населени места, какво ви казват те? Какво научихте от тях?

– Хората са уморени от хаоса. Искат предвидимост. Искат да знаят към кого могат да се обърнат и кого да държат отговорен за важните решения в държавата. Ето, вече почти половин година страната се управлява от служебно правителство. И ще носи ли отговорност Кацаров за управлението на здравната криза след месец? Вероятно не. Ще носи ли премиерът Янев отговорност за потенциалната екологична катастрофа край Камен бряг? Вероятно не. Ще носи ли носи ли министър Комитова отговорност, ако не бъде подсигурено снегопочистването на ключови пътища в страната? Вероятно не. Хората усещат всичко това и се притесняват. Разбира се, в срещите споменават и за нашите грешки. Но виждам, че връщат доверието си в нас. Това и научих при срещите си – че политиката е постоянен процес и не трябва да спираш да работиш.

-Какви са основните приоритети, на които залагате, ако хората Ви гласуват доверие отново и станете част от 47-мото Народно събрание?

-Искам да има повече сигурност в малките населени места и отново да издигнем авторитета на правоохранителните органи. За да се случи всичко това обаче – трябва да има стабилно правителство и добър Парламент. Затова и слоганът ни е “По-силни от хаоса”. И освен приоритетите на Сливен и региона, приоритетите в сектор “Сигурност” сега важно е наистина да върнем парламентаризма. Това е в основата на работещата държава.

– Защо е важно на 14 ноември да се гласува с номер 32?

-България трябва да се върне на пътя на стабилността, на предвидимостта. Предстоят месеци, в които трябва да защитаваме националния интерес в чужбина. Предстоят месеци, в които трябва да се взимат важни решения, за да се справим със задаващата се трудна зима. Трябва да помислим как да се справим с предизвикателства като растящите цени на електроенергията и горивата, със здравната криза. Ясно е, че само ГЕРБ и СДС имат силите, опита и експертизата, за да преведат страната през трудните моменти. Затова се надявам всички съграждани да гласуват с номер 32 за народни представители и с 15 за президент и вицепрезидент на страната!

ПРЕСЦЕНТЪР ПП ГЕРБ

 Купуването и продаването на гласове е престъпление !

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук