Честит празник, Сливен!

Богата празнична програма беляза празника на Сливен, Димитровден. Денят започна с тържествена литургия в катедрален храм „Свети Димитър“. След това пред паметника на Хаджи Димитър беше направена възстановка „Разпускане на хайдушката чета“. Тя беше представена от Регионален клон „Хаджи Димитър“ към Национално дружество „Традиция“.

Празникът продължи с тържествен ритуал по издигане знамената на България, на Европейската общност и на Община Сливен. Венци и цветя бяха поднесени от изпълняващия длъжността кмет Румен Иванов, народните представители Мария Белова и Деян Дечев, изпълняващия длъжността областен управител Чавдар Божурски, председателя на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, началника на Гарнизон-Сливен полк. Любомир Вачев, директора на Областна дирекция на МВР ст. комисар Димитър Величков, началници и директори от институциите в града, военно-патриотични съюзи, граждански сдружения, политически партии и организации, много граждани и ученици. Цветя и венци бяха поднесени и от името на  Негово Високопреосвещенство Сливенският Митрополит Иоаникий и народните представители Десислава Танева, Татяна Султанова, Климент Шопов, Хатидже Георгиева.

След церемонията Ансамбъл за народни песни и танци-Сливен, Капански ансамбъл-Разград и Ансамбъл за народни песни и танци „Разград“ допринесоха за доброто настроение със своите изпълнения на открита сцена на площада.

Празничната програма продължава през целия ден.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук