Четвърто денонощие блокада на пътя Ямбол-Сливен

Четвърто денонощие продължава блокадата на пътя Ямбол-Сливен. Протестиращите са там от петък следобед. Стопаните на домашни прасета от района твърдят, че животните им не са болни и не разбират какво налага умъртвяването им.

Заради продължаващата блокада полицията отбива движението по обходни маршрути. Обходният път е през селата Камен, Жельо войвода и Кабиле. Пътуващите по АМ “Тракия“ от Бургас могат да преминат през село Зимница и “Петолъчката“, а тези които идват от София през Нова Загора.

Същевременно започват проверки по селата в различни области за неунищожени домашни свине. Вече изтече крайният срок, в който стопаните трябваше да умъртвят доброволно животните си. Ако по време на шестмесечната карантина някой започне да отглежда нови прасета, глобата ще е до 1 000 лева.

Екипи от Агенцията по безопасност на храните започнаха проверки дали са убити домашните прасета в частните стопанства в сливенското село Мечкарево, което попада в зоната за биосигурност около свинекомплекси в общината. На обезпаразитяване са подложени празните селскостопански заграждения , където се отглеждат животните. Акцията ще продължи и в останалите села в 3-километровата зона, информира БНР.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук