Четирима видни историци, публицисти и писатели пристигат в Сливен за среща с ученици и граждани

Четирима задълбочени изследователи на българската история, публицисти и писатели с ярко присъствие в българския обществен и политически живот ще гостуват днес в Сливен. Визитата на професорите Иван Гранитски, Станислав Станилов, Стоян Райчевски и писателя Христо Славов е по покана на областния управител Минчо Афузов.

От 11.00 часа четиримата интелектуалци ще се срещнат с изявени ученици от сливенските профилирани гимназии в музея на ППМГ „Добри Чинтулов“.

От 16.30 часа в зала „Зара“ на Военния клуб (ДНА) ще се проведе отворена среща – дискусия със сливенската общественост.

Срещите на четиримата гости ще преминат под мотото „Уроците на българската история и предизвикателствата на новото време“.

Сливенската аудитория ще има възможност за директен контакт с едни от най-интересните изследователи на дискусионни сфери от българската история и автори на забележителни монографии по теми, предизвикващи подчертан обществен интерес. Сред тях: заплахите за българската ни идентичност, съвременните предизвикателства пред нацията, обединението около безспорни исторически факти и авторитети – като постамент и жалон за бъдещето на българщината и др.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук