Четирима пациенти от кв. „Надежда“, заразени с Ковид-19 са починали през последните 48 часа

Четирима пациенти от кв. „Надежда“, заразени с Ковид-19 са починали през последните 48 часа. Това са мъж на 42 години, приет в спешното отделение в много тежко състояние и три жени на 76, 64 и 56 години, съобщиха от Областният кризисен щаб в Сливен.

Седем са новите случаи на Ковид-19 в Сливенска област към днешна дата. Сред инфектираните са медицинска сестра и две деца от Нова Загора. Родителите им също са с положителни проби за болестта. Цялото семейство е под карантина, на домашен стационар. Лечението им се осъществява под наблюдението на общопрактикуващ лекар и РЗИ, състоянието им не е тежко. Двама жители на Сливен и жител на с.Тополчане са сред заболелите, както и пациент от Сливен, който е на територията на РЗИ в друга област,посочват още от Щаба.

Общият брой на лицата от Сливенска област, чиито резултати станаха известни на 16 юни, е 41.

От началото на епидемията е предписана домашна карантина на 6 993 лица от Сливенска област. Към 17 юни все още под карантина са 944 лица, по данни от ОД на МВР, която осъществява ежедневен контрол за спазването на предписаната мярка. В община Сливен под карантина са 644 души, в Нова Загора – 232, в Котел – 54, в Твърдица – 18.

По данни на РЗИ – Сливен, 93-ма души са излекувани до момента.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук