Четири бебета са родени през 2018 г. с финансовата подкрепа на Общинския ин витро фонд, още 7 двойки очакват рожбите си

Четири бебета са родени през 2018 г. с финансовата подкрепа на Общинския ин-витро фонд в Сливен, още 7 двойки очакват рожбите си. Това става ясно от отчета за работата на Общинския фонд за асистирана репродукция през миналата година, който ще бъде представен за одобрение на предстоящата сесия на Общинския съвет на 28 февруари. От началото до края на изминалата календарна година са постъпили общо 23 заявления от двойки за финансово подпомагане.

Общинският фонд за асистирана репродукция е създаден през 2013 г.
Съгласно Правилника за работата на фонда, средствата за асиситирана репродукиця и лечение на репродуктивни заболявания на семейства и лица живеещи на територията на община Сливен се осигуряват от бюджета на Общината. През 2018 година бе определен бюджет на фонда в размер на 80 000 лева.

Заявления за финансово подпомагане се приемат през цялата календарна година. Редовни заседания на комисията се провеждат всяка последна сряда на месеца, в който има постъпили заявления.

Максималната сума, която отпуска на двойка е в размер на 3 000 лева. От създаването на фонда през 2013 г. до 31.12.2018 г. за финансово подпомагане са кандидатствали общо 125 двойки.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук