Членове на СИК-ове в Сливенско постоянно се отказват от участие в изборите

„Членове на СИК-ове в Сливенско постоянно се отказват от участие в изборите. Партиите непрекъснато правят замени, най-много такива има при ПП „Продължаваме промяната“ и Коалиция „БСП за България“. Не знаем каква е причината за отказите на членовете да участват в изборния процес, заявяват просто, че се отказват и това е “ , коментира председателят на РИК Сливен Елизабет Кендерян.

По думите й, към момента жалби за нарушаване на изборното законодателство няма, а Районната избирателна комисия днес ще разгледа подаден сигнал за нерегламентирана агитация в Община Котел.

Очаква се броят на избирателните секции в Областта да стане 300 след разкриването на 7 допълнителни такива. „Изборните бюлетини вече пристигнаха и са разпределени в четирите общини на Сливенска област, а машините ще дойдат в събота, като няколко часа ще престоят на склад, а след това ще бъдат транспортирани към избирателните секции“, посочи още Елизабет Кендерян.

„В изборния ден за пръв път право на глас ще имат 6-ма жители на областта, които стават пълнолетни на 2 октомври. Столетниците с право на глас са 4-ма, като най-възрастният е дядо на 102 години“, допълни говорителят на РИК Сливен Сребрина Ганушева.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук