Ултрамаратонецът Красимир Георгиев в Сливен: Бягам, за да помагам

„Бягам, за да помагам“, с тези думи ултрамаратонецът Красимир Георгиев потегли днес от пл. „Хаджи Димитър“ в Сливен и продължи по маршрута на Коридор №8. „Човекът кауза“ го наричат някои, с бягането си той помага да се сбъднат мечти, преди месеци той помогна за сбъдването на мечтите и желанията на децата с онкохематологични заболявания, като чрез изтощителни бягания набра доста сериозна сума, с която им помага да спортуват, да се забавляват и да празнуват победата си над болестта, победата на живота.

Днешното му пребиваване в Сливен е част от  поредната му инициатива, с която се опитва да помогне и да промени нещата към по-добро. Този път събитието се провежда под надслов #Свързаност и има за цел да насочи вниманието на Европейската комисия към необходимостта от изграждане на паневропейския коридор №8, който свързва Адриатическо с Черно море, преминавайки през Тирана, Скопие и София.

Маратонът ще премине освен през България, също и през Северна Македония и Албания.

В пет книги, кметовете в 20-е града по маршрута на маратона ще поставят подписи в знак на подкрепа. В Сливен книгите бяха подписани от кмета Стефан Радев. След края на инициативата те ще бъдат връчени на представители на Европейската комисия.

Красимир Георгиев връчи на кмета статуетка – символ на маратона.

„Сливен е важен за мен. И друг път съм бил тук и се радвам, че градът е част от маршрута ми. Трябва да правим подобни неща, за да се случват важните проекти. Радвам се на младите хора. Искам да кажа, че да си активен е много важно. За да отидеш някъде извън себе си, трябва да направиш нещо извън себе си, да действаш“, каза Красимир Георгиев, обръщайки се към младите лекоатлети от спортното училище, които дойдоха да го подкрепят, а и да почерпят ценен опит от него.

Преди да стартира, Красимир Георгиев сподели, че подготвя още проекти, един от тях ще е през септември и отново ще е в помощ на децата с онкохематологични заболявания у нас.

 

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук