Шампионът Божидар Андреев с 5 000 лв. награда от Община Сливен

Европейският шампион по вдигане на тежести Божидар Андреев получи 5000 лв. награда от Община Сливен. Тя му беше връчена днес от кмета Стефан Радев.

Божидар спечели шампионската титла по време на Европейско първенство по вдигане на тежести за мъже и жени в Батуми. Той завоюва златото в категория до 73 кг с двубой 345 кг. и рекорд.

„Мечтата ми е олимпийската титла, да чуя отново химна на почетната стълбичка и да зарадвам всички българи“, сподели Божидар Андреев. Пътят към успеха за него преминава и през трудности, но той успява да се справи с подкрепата на своя треньор Пламен Братойчев.

„Заради постоянните тренировки, позабравих приятелите си, не ми оставаше време да излизам с тях, аз бях всеки ден в залата. Не съжалявам защото постигнах много. Тренирам всеки ден, няма събота и неделя, само с тренировки се става шампион“, каза още той. Следващата задача пред Божидар е успешно представяне на Световното първенство за мъже в Тайланд. По думите на спортиста, до олимпийската квота има още малко време. „Трябва да направим шест състезания и два турнира, от които се взимат точки“, допълни той.

„Шампион се прави с постоянство, здраво сме стъпили на земята, всеки трябва да опита и ние го правим. Смятаме ,че ще успеем“, каза неговият треньор Пламен Братойчев.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук