Шестима с обвинение за пране на пари след снощната спецакция в Сливен

Шестима души са с повдигнати обвинения за пране на пари и документни измами след като вчера в Сливен беше разбит контрабанден канал за незаконен износ на цигари към Англия. Организаторът на групата също е задържан както и членове на семейството му. Той е криминално проявен и притежава значително имущество – луксозни автомобили. При претърсвания на различни адреси са намерени парични средства. Установени са още кюлчета злато и накити над седем килограм, съобщи Слав Добрев началник сектор „БОП“ Сливен. Той допълни още, че дейността на групата е наблюдавана близо година.

Спецакция в Сливен, иззети са над 1 млн. лв., 9 души са арестувани

Извършени са претъсвания на жилищни и нежилищни имоти в област Сливен , както и моторни превозни средства, иззети са значителни суми пари – над 1 млн.лв. в един от търговските обекти е имало 600 000 лв., поясни Веселин Гангалов-окръжен прокурор на Сливен.

Трима от аресуваните са задържани за 72 часа, до довеждането им в Окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение, а останалите са с мярка „подписка“, посояи още той.

 

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук