Шофьорски неволи по сливенските улици

Липсата на няколко пътни знака от двете страни на мостчето на бул. „Христо Ботев“ – по средата между Новоселски мост и моста на „Розова градина“ е причина за поредни шофьорски неволи, които могат да завършат с челен удар. И на двата моста няма знак забраняващ завоя на дясно, а улиците са еднопосочни – така шофьорите се озовават в насрещното и Не дай Боже след това в полицейския бюлетин като част от статистиката за ПТП-та. Сигналът за това безумие получихме на електронната си поща.

Наш съгражданин, провокиран от материала, който публикувахме за неудобствата, предизвикани от паркоместата на „Синя зона“ и обясненията на шефа на „Градска мобилност“, че проблеми няма, ни извести за още няколко „интересни“ ситуации.

„Синя зона“ Сливен – улеснение или предпоставка за катастрофи?

Публикуваме неговия текст без редакторска намеса:

Снимката показва, че само на двадесет метра преди паркирането назад до Пазара, в „Синята зона“, се паркира напред и излиза назад. Така е и пред Виенската сладкарница.

Нека господин Димитър Пантелеев, който във вашия материал намеква, че сме си купили книжките и затова се налага дълго да паркираме и затрудняваме трафика, да каже каква му е дипломата – в моята имам изпит по КАТ и организация на движението с оценка 6.00. Защо изобщо трябва да се паркира назад до Покрития пазар, а после се паркира успоредно? Когато паркирам назад има метална ограда и от нея не мога да си отворя багажника /петата врата на вана Фолксваген „Шаран“ / – да идеш на пазар и да не ползваш багажник – някак тъпо ?

На улица „Драган Цанков“ – участък между ул.“Петко Каравелов“ и ул.“Г.С. Раковски“ – паркоместата са на метър от кръстовището, а по правилник не бива да паркираш на 5 м. от него.

На ул. „Г.С.Раковска“, до Окръжния съд -там след знака за спирка има маркирано паркомясто. По закон, 30 м преди спирката и 10 след нея не се спира. И защо изобщо там трябва да има паркоместа между съда и 5-то Основно училище, след като площада е на 20 м.и е пълно с места за паркиране. Всяка сутрин и вечер там има задръстване защото остава само една лента за движение.

На ул. „Асеновска“ – до пощата, от една година го няма знака „Спирането забранено“ и по цял ден е пълно с коли заради „Синята зона“, а разминаването на два буса става като се качиш на тротоара. Същото е около 2-ро ДКЦ по ул. „Георги Икономов“ и „Баба Тонка“.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук