Шофьорът, който сутринта уби жена на пътя и избяга, е бил дрогиран

Шофьорът, който сутринта уби жена на пътя и избяга, е бил дрогиран. Мъжът е задържан за 72 часа , съобщиха от Окръжна прокуратура – Сливен. Той е привлечен към наказателна отговорност за това, че в ранните часове на 28.07.2022г. в гр.Сливен на бул. “Христо Ботев“ при управление на моторно превозно средство – л.а.“Пежо“, нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на пресичаща пътното платно възрастна жена, като престъплението е извършено след
употреба на наркотични вещества /канабис и метамфетамини/ и обвиняемият е избягал от местопроизшествието.

Подробности по случая предоставиха пред медиите днес прокурор Веселин Гангалов – административен ръководител на Окръжна прокуратура – Сливен и инспектор Стефан Стефанов при Сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР Сливен.

69-годишна жена загина, ударена е от кола след като излязла на пътното платно

Инспектор Стефанов съобщи, че в резултат на предприетите незабавни мерки по разкриване на престъплението от Сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР Сливен е установен шофьорът на л.а.“Пежо“, допуснал пътно-транспортното произшествие, като същият е бил задържан, независимо от бягството му, часове след деянието.

Прокурор Гангалов припомни, че Прокуратурата на Р.България е инициирала предложения за изменение и допълнение на Наказателния кодекс в частта, касаеща увеличение на размера на предвидените в закона наказания за престъпления по транспорта, извършени след употреба на алкохол и наркотици, при липса на необходима правоспособност, при превишаване на разрешената скорост с повече от 50 км/ч., както и отнемане на превозното средство в полза на държавата.

По делото предстои да бъде внесено искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия шофьор.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук