Ще бъде ли новоизлюпена ромска партия патерица на БСП за евровота ?

Новоучредената ромска дясна партия ЕНП – България ще подкрепя кандидатите на БСП за евровота през май, това заяви днес в Сливен председателят на партията Пламен Александров. Той присъства на учредяването на местната партийна структура, която събра по думите на организаторите, над 500 души в зала „Зора“.

„Тъй като няма да можем да участваме самостоятелно на евроизборите, сме решили да подкрепим БСП, но пак ще видим“, коментира новоизлюпения политически лидер. „Ние сме десни в момента, ама като излезе регистрацията ни ще решим с кой да се коалираме, отворени сме към всеки и преговори може да провеждаме с всички партии, стига само да се намерят правилните методи“, каза още той.

Роми учредяват нова партия, искат кв. „Надежда“ да има общински съветник и да им узаконят къщите

Зам.-председателят на ЕНП-България Димитър Петров, който е и лицето представящо партията в Сливен пък подчерта, че евентуалната им подкрепа за социалистите ще бъде само за европейските избори. „На местните ще участваме самостоятелно с наши си кандидати, но не сме готови още с имената им“, каза още той. Сред основните приоритети в работата на партията е получаване на по-добро образование на ромите и като цяло представителите на малцинствата. Ръководството на партията поясни още, че те не са само ромска партия защото целта им е да обединят малцинствата от народа и сред членовете им има и турци, българи, каракачани.

Партията вече има местни структури в десет области като най-големите са в Сливен, София, Монтана и Самоков.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук