Ще мерят безплатно кръвно в Сливен на 17 май – Световен ден за борба с хипертонията

Безплатно измерване на кръвно налягане ще бъдат организирано в Сливен по повод Световния ден за борба с хипертонията – 17 май. То ще се извършва от 11.00 до 18.00ч. пред Храм „Св. Димитър“ („Попската градина“), съобщи за Slivenpost.bg кардиологът д-р Дарко Симонов, докторант и асистент към Медицински Факултет, ТрУ- Стара Загора.

Кампанията се провежда за 13-ти пореден път по инициатива на Българската лига по хипертония в партньорство с Българският червен кръст, фондация “Национална мрежа Сърце за сърце“, Националната пациентска организация, Асоциацията на студентите медици в България, Асоциацията на студентите фармацевти в България.

Националната кампания се осъществява със съдействието на община Сливен.
Освен медицинско точно и прецизно измерване на кръвното налягане, ще получите и безплатна консултация за здравни проблеми, свързани с хипертонията и предсърдното мъждене, кой е правилният начин за измерване на кръвното налягане и кога трябва да посетите медицински специалист.

Сърдечносъдовите заболявания остават водещата причина за смърт в света. В България сърдечносъдовите заболявания заемат първо място като причина за смърт и инвалидизация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук