Ще регламентират условията за отдаване под наем на зала „Сливен“, засега тя работи на загуба

Ясно регламентиране на условията за отдаване под наем на зала „Сливен“, за това се разбраха на днешната сесия на Общинския съвет кмета Стефан Радев и общинския съветник Соня Келеведжиева.

До това се стигна след запитване от нейна страна за работата на залата от откриването й преди две години до сега и генерираните от нея приходи и разходи. Оказа се, че за този период разходите са в размер на 141 хил. лв, а финансовите постъпления от мероприятия, провеждани в залата са едва 30 хил.лв. През това време в нея са проведени 87 неплатени мероприятия и 74 със заплащане на наем.

Помещението се ползва безвъзмездно основно за концерти на АНПТ Сливен, Симфоничния оркестър, мероприятия на училища и читалища, както и за благотворителни инициативи. Кога и при какви условия се отдава под наем залата обаче, не за записани изрично в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и предоставяни права на територията на Община Сливен, подчерта Соня Келеведжиева. Именно за това, тя предложи на кмета и общинската администрация тази наредба да бъде коригирана и нещата да са ясно фиксирани иначе, остава възможността различни организации да се прикрепят към културния календар на общината и да ползват залата без да плащат.

От своя страна, Стефан Радев категорично изрази съгласието си с подобно обновяване на Наредбата и разясни, че макар залата да не е на печалба, все пак са спестени около 100 хил. лв. за две години от това, че Общината не е плащала наеми на зали, в които ансамбъла и оркестъра да правят концерти, или където да се провеждат прояви от културния календар.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук