Ще санират още два жилищни блока в Сливен

Още два жилищни блока в Сливен ще бъдат обновени по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Това са блок № 15 в кв. „Клуцохор“ и блок № 25 на бул. „Христо Ботев“.

Изпълняващият длъжността кмет на община Сливен Румен Иванов посети и двете строителни площадки, където се срещна с живущите. Той ги поздрави за инициативността им благодарение, на която жилищата им ще придобият изцяло нов облик. Румен Иванов ги увери, че освен по-комфортната среда, на която ще се радват, ще почувстват облекчение и в сметките си за потребление на ток. Тъй като  жителите на блока на бул. „Христо Ботев“  не са се обединили за санирането на цялата сграда тя ще бъде обновена частично.  Предстои на блоковете да бъде извършена топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод, както и подмяна на вратите на входовете. Дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност, също ще бъде сменена.

Фирмата-изпълнител на блок № 15 в кв. „Клуцохор“ е „Парсек Груп“ ЕООД, строителен надзор ще извършва „Контрол 21” ООД. Срокът за изпълнение е 175 календарни дни.

Изпълнител на втория блок е „Строй Бургас 2“ ДЗЗД, а строителният надзор е поверен на „Дедал” ЕООД. 140 календарни дни е срокът за изпълнение на строително-монтажните работи.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук