Ще топлофицират кв.“Българка“, първи на централно парно ще минат блоковете № 7, № 8 и „Фрегата“

„Топлофикация“ Сливен планира разширяване на мрежата си, скоро няколко блока в кв.“Българка“ ще са на централно парно. „Вече има направен проект за топлофикация на квартала. В момента зад 7-ми блок се полагат нови трасета в посока блок „Фрегата“ и 8-ми блок в квартала“, съобщи инж. Павлин Костов – изпълнителен директор на „Топлофикация“ Сливен.

По думите му, всяка година топлофикационната мрежа на дружеството се разширява по малко, взависимост от възможностите, с които разполага предприятието. „Планира се и разширяване на мрежата към 7-мо основно училище, където сме постигнали договорка с Общината да топлофицираме учебното заведение.След това планираме да обхванем и трите големи блока по протежение на бул. „Панайот Хитов“ в посока детската градина в района на 20-ти блок“, допълни още той.

Абонатите на „Топлофикация“ Сливен са около 14 хиляди и продължава да има нови заявки за присъединяване към топлопреносната мрежа.

 

„Топлофикация“ Сливен в момента е на границата на техническите си възможности за топлоподаване към града. За да продължим да разширяваме мрежата, сме предприели мерки да научим хората да се самоограничават. Политиката, която водим е насочена към това, да монтираме на всички клиенти измервателни уреди, първо, за да могат те да заплащат сметки, които отговарят на реалното им потребление и да се научат когато им е топло, вместо да си отварят прозорците, да си затварят радиаторите. По този начин ще освободят ресурс и топлина, която ние да можем да предоставим на други клиенти“, коментира ръководителят на сливенското дружество.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук