Ще удостоят Божидар Андреев със званието „Почетен гражданин“

Да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на Сливен“ европейският шампион по вдигане на тежести Божидар Андреев ще гласува местният парламент на сесията си в четвъртък. Това съобщи председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев.

Съгласно Наредбата за символиката на община Сливен Комисията по символика внася предложението за удостояване със почетното звание.

На свое заседание комисията е разгледала номинацията на Група общински съветници на БСП при Общински съвет Сливен за удостояване Божидар Андреев с почетното звание. На Европейското първенство по вдигане на тежести през 2019 год. в Батуми Грузия той стана европейски шампион в категория до 73 кг.като постави и рекорд в изтласкването.

През годините на своето развитие Божидар Андреев е бил три пъти европейски шампион за кадети, веднъж европейски шампион за юноши. Той е носител на златен медал от Младежките олимпийски игри в Нанджин-Китай – с рекорд, девето място на Световното първенство през 2018 год., европейски шампион за мъже с рекорд.

Божидар Андреев е роден на 17 януари 1997 год. в с. Тополчане. Възпитаник е на Спортно училище „Димитър Рохов“- Сливен. Състезател е на СКВТ „Христо Бъчваров“-Сливен, с треньор Пламен Братойчев.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук