Ямболията, от чиято камина задигнаха 1 млн. лв., има повече обири от крадеца

Повече кражби има в досието си ямболският бизнесмен Милен Иванов, от когото бургазлията Валентин Леков задигна 1 млн. лв. Мъжът, който скрил парите в тайни зад камина, има 3 кражби в досието си, пише „24 часа“.

50-годишният бизнесмен е хващан и за контрабанда. Освен това 3 пъти е залавян от пътни полицаи да кара колата си с над 1,2 промила алкохол в кръвта.

Той не коментира кражбата. За разлика от него, задържаният Леков има 2 регистрации за кражби. Той направил обира в нощта срещу 21 октомври м. г. За тайника научил от другар, който го изградил. Той му дал и ключ. Мъжът задигна 750 хил. лв., 50 хил. евро, 8 млн. виетнамски донги, както и злато.

Леков бил разкрит на 20 януари и задържан заедно с 5-има негови съратници. Засега те са само свидетели. При обиските са намерени едва 54 000 лв.

Валентин Леков е стар познайник на полицията. Преди години е арестуван за автокражби. През 2019 г. е осъден на година условно за продажба на фалшиви шофьорски книжки на малограмотни. Леков е в ареста с обвинение за кражба в особено големи размери.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук