Японска компания проявява интерес към търговия с млечни изделия, мед и пчелни продукти

Представители на японска компания за търговия с източноевропейски продукти проявяват интерес към търговия с млечни изделия, мед и пчелни продукти. Те се срещнаха днес с областния управител на област Сливен Чавдар Божурски.

Юкио Миягаки, Киоко Миягаки и Юки Миягаки посещават за първи път България. На срещата бизнесмените съобщиха, че проявяват интерес особено към държавите в Източна Европа, които не са много осведомени за възможностите на японския пазар. Целта на компанията е да промотира тези възможности. През последните години японските туристи познават България предимно като страната на киселото мляко. „Сега бихме искали да представим и други продукти“, заявиха гостите. Компанията им работи в партньорство с Българо-японска асоциация, с които развиват дейност за популяризиране на българските продукти в Страната на изгряващото слънце.

По време на визитата си гостите ще проучат възможностите за търговия, за бизнес и инвестиции, както и за разкриване на свое представителство на по-късен етап. Не е изключено представителството да е разположено в Сливен. От компанията заявиха още, че биха искали да покажат български продукти на авторитетното търговско изложение в Осака, тъй като този форум определя тенденциите в пазара за години напред. Конкретният интерес засега е насочен към млечните изделия и към произведените в България мед и пчелни продукти.

От своя страна областният управител Чавдар Божурски подчерта, че ръководената от него институция ще окаже пълно съдействие на гостите в изпълнението на съвместните бизнес-проекти. Божурски представи местната икономика, включително традиционните производства.

Посещението на гостите от Япония бе организирано от Българо-полската търговска камара и областната администрация, по инициатива на зам.областния управител Камен Костов. След посещението при областния управител визитата на представителите на компанията продължи по програма, в която бяха предвидени срещи с бизнеса и разглеждане на производството във фирма за мляко и млечни продукти.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук