1 122-ма зрелостници от Сливенска област са на матура по Български език и литература днес

1 122-ма зрелостници от Сливенска област се явяват днес на държавен зрелостен изпит по Български език и литература. Матурите се провеждат в 15 училища в областта, в 123 зали, като максималният брой ученици в зала е десет.

По традиция изпитният вариант беше изтеглен около 5 часа сутринта в министерството на образованието. Възможните варианти бяха 11 милиона. За писането на съчинение или есе се падна тема номер 22, но кой е авторът и какво е произведението ще стане ясно по-късно днес.

Зрелостникът може да излезе от изпитната зала след приключване на работата върху съответния модул и запечатването на попълнените листове в плик, когато модулът е с продължителност 60 или 90 минути. Когато модулът продължава 120 или 150 минути, може да се излиза от залата след изтичане на първите 90 минути.

Окончателното напускане на залата и сградата може да става не по-рано от 60 минути след началото на първия модул, както и по всяко време след това след предаване на запечатаната изпитна работа. Зрелостник, започнал да работи по трети модул на матурата по български език и литература, може да напусне окончателно залата и сградата 90 минути след началото на модула. Връщане в сградата до края на изпитния ден не се допуска.

Максималният брой точки от всички изпитни модули е 100. За оценка „Среден (3)“ са необходими 23 точки. За „Отличен (6)“ учениците трябва да получат най-малко 95 точки.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук