1 139 зрелостници от Сливенска област ще се явят на матури, към момента няма заявления от карантинирани ученици

1139 зрелостници са подали заявления за допускане на държавни зрелостни изпити в област Сливен, съобщи за Slivenpost.bg Милена Чолакова -началник на Регионалното управление на образованието в Сливен. Към момента няма заявления от карантинирани ученици, които искат да се явят на матури, но имаме подготвени помещения, уточни още тя.

Повечето от тях – 1 122-ма ще се явят на изпит по Български език и литература, който ще се състои утре – на 19 май. На 21 май ще се проведе вторият държавен зрелостен изпит, като за него са записани 861 зрелостници, посочи още Чолакова. Най-много сред тях са желаещите за Философски цикъл – 291, Английски език -223, Биология и здравно образование-197, География и икономика -82, Математика -30, История и цивилизация -28 и др. 259 зрелостници са избрали държавния квалификационен изпит. Третият зрелостен изпит, който е пожелание ще се проведе в периода от 26 до 31 май.

„Матурите ще се проведат в 15 училища в Сливенска област, в 123 зали, като максималният брой ученици в зала е десет. Второто ДЗИ ще се проведе в 12 училища в 100 зали, третият зрелостен изпит ще е в 3 училища на територията на областта. Има осигурени резервни помещения за карантинирани ученици, тък като обстановката е динамична и до утре може и да постъпят заявления и от такива зрелостници. Разпределени са квесторите, учителите – консултанти. Изпитът ще започне в 8 часа , като учениците трябва да са в училище в 7.30 часа“, уточни тя.

„През тази година ще има възможност да се отбележат абитуриентските балове, като апелираме децата да са разумни и да пазят здравето както тяхното собствено, така и на близките им“, каза още Милена Чолакова.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук