100 младежи участваха в „Поход за Свобода” в подкрепа на жертвите на трафика на хора

100 сливенски младежи се включиха в „Поход за Свобода” в подкрепа на жертвите на трафика на хора. Инициативата се провежда за поредна година в Сливен и е по повод 18-и октомври – Европейския ден за борба с трафика на хора. Организатори на похода са Фондация “А21 България”, в партньорство с Националната комисия за борба с трафика на хора и Местната комисия за борба с трафика на хора Сливен.

Целта на инициативата е да привлече общественото и медийно внимание върху проблема със съвременното робство и да подкрепи жертвите на това тежко престъпление.

Походът е уникално по рода си глобално събитие, което се провежда в един конкретен ден и час в повече от 450 града в над 50 държави по цял свят и с това се превръща в най-голямата и значима инициатива в подкрепа на жертвите на трафик на хора в света. В рамките на събитието се популяризираНационалната телефонна линия за борба с трафика на хора – 080020100.

Трафикът на хора е престъпление срещу личността и човешките права, нарушение на общочовешките етични норми и ценности. Той е и сред най-доходоносните престъпления, наред с трафика на наркотици и оръжие. Престъплението трафик на хора е набирането, транспортирането, укриването на хора чрез заплахи, използване на сила или друга форма на принуда, с цел експлоатацията им. Включва насилствена проституция, принудителен труд, държане в принудително подчинение, експлоатация с цел просия и джебчийство, отнемане на телесни органи и трафик на бременни жени с цел продажба на новородените им. Трафикът на хора в голяма степен засяга жените и момичетата.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук