100 062 са имащите право на глас в Община Сливен

100 062 са имащите право на глас в Община Сливен. Те ще могат да дадат своя вот на 29 октомври в 188 секции, съобщи говорителят на ОИК Сливен Тодор Тодоров. 7 са допълнително разкритите избирателни секции като 2 от тях са подвижни, а останалите ще са в МБАЛ „Д-р Ив. Селимински“, МБАЛ „Хаджи Димитър“, Старческият дом, Женския затвор и Военна болница.

На 29 октомври пълнолетие навършват 3-ма жители на община Сливен и ще могат да гласуват за пръв път, а имащите право на глас столетници са 4-ма – в село Мечкарево един и трима в Сливен. Най-голямата избирателна секция в Сливен се намира в Шесто Основно училище „Братя Миладинови“ Сливен с 1366 избиратели, най-малката в село Бозаджии с 43 гласоподаватели.

140 хиляди бюлетини за кмет и още толкова за общински съветници са отпечатани и разпределени по комисиите в общината.

От началото на предизборната кампания в ОИК Сливен са постъпили 12 жалби. Почти всички са свързани с разлепването на агитационии материали на нерегламентирани места. След проверки от страна на ОИК, е разпоредено премахването на предизборните плакати.

В изборния ден с машини ще може да се гласува в 162 секции в община Сливен, в останалите секции, избираелите ще дадат вота си за кметове и общински съветници чрез хартиена бюлетина.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук