Ще правят повдигната пешеходна пътека, за да ограничат инцидентите на бул. „Бургаско шосе“

Повдигната пешеходна пътека ще бъде изградена на бул. „Бургаско шосе“ след светофара, в близост до намиращия се автомобилен сервиз, посока към центъра,за да бъде ограничена скоростта на движение там. Ще бъде изготвен и проект за нова организация и полагане на пътната маркировка, както и възстановяване на оградните пана по цялото протежение на булеварда, това стана ясно по време на проведено днес извънредно заседание на Общинската комисия по безопасност на движението по пътищата в общината.

Необходимостта от въвеждане на промяна в организацията на движение и ограничаване на скоростта по булеварда се налага заради зачестилите там инциденти, при които има загинали и ранени.

По време на заседанието е обсъден и представения от ръководителя на обединената структура към Техническия университет – София в Сливен проф. Станимир Карапетков проект за реконструкция на кръстовището между бул. „Бургаско шосе“ и бул. „Илинденско въстание“. В тази връзка изпълняващият длъжността кмет Румен Иванов заяви, че по този начин ще се осигури по-голяма безопасност на всички участници в движението и ще се намали броя на пътните инциденти, които са приоритет в работата на комисията. По негова инициатива ще бъде извършено обследване на участъка и обсъждане на най-добрите варианти като алтернатива за ограничаване броя на произшествията. Предстои предложението да бъде актуализирано и внесено на следващо заседание на комисията.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук