107 пациенти, инфектирани с Ковид-19 са излекувани през последното денонощие

107 жители на Сливенска област са излекувани през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Сред новозаболелите 102 души има медицинска сестра от доболничната помощ и девет лица, инфектирани в семейни огнища, по данни на РЗИ.

Към момента активните случаи на COVID-19 са 1 322, като 194 от болните са хоспитализирани. Останалите са под домашна карантина и провеждат лечението си под наблюдението на личния лекар.

Трима пациенти с COVID-19 на възраст 59, 66 и 77 години починаха през последното денонощие.

Повечето заболели са от най-голямата община в областта – Сливенската. Вирусът се разпространява дифузно във всички квартали на Сливен.

Спазването на противоепидемичните мерки доказано намалява риска от инфектиране. Областният кризисен щаб напомня, че със заповед на здравния министър до 21 декември са преустановени посещенията във фитнес-центровете и игралните зали. Преустановени са посещенията и във всички заведения за хранене и развлечения. Заведенията могат да извършват доставка на храна по домовете и офисите. Не се допуска провеждането на частни събирания, в това число сватби, кръщенета и др., в присъствието на повече от 15 души.

По указания на областния управител Чавдар Божурски и с решение на щаба институциите, ангажирани с контрола, осъществяват ежедневни проверки, включително и по сигнали на граждани. Проверяват се и обектите, които временно са преустановили дейността си до 21 декември, за евентуално нерегламентирано приемане и обслужване на клиенти в помещенията им.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук