11 шофьори са хванати с алкохол за една седмица в Сливенско

На територията на Областната дирекция се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, правоспособност, безопасност на пешеходците, проверява се техническата изправност на автомобилите и подготовката им за движение при зимни условия.

От 5 до 11 декември се извършват засилени проверки за употреба на алкохол и наркотици при операция по линия на ROADPOL.За периода от 2 до 8 декември на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 618 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 114 актове за административни нарушения и 504 фишове, от които 107 електронни за превишаване на скоростта. Установени са 11 водачи, употребили алкохол, от които 8 над 1,2 промила, за което са образувани бързи производства. Петима са управлявали след употреба на наркотични вещества. Един е отказал да бъде изпробван за употреба на алкохол.

Санкционирани са 11 неправоспособни водачи. На място при проверка на пътя са връчени 84 наказателни постановления и ел.фишове. За една седмица са проведени 5 операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. 92 екипа са осъществили линеен контрол по автомагистрала
„Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.

ОДМВР-Сливен засилва проверките за употреба на алкохол от водачи на МПС в малките населени места. Проверките се извършват денонощна от екипи на РУ-Сливен, участъци „Петолъчка” и „Запад”.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg .

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук