13 500 лв. ще даде Общински фонд „Култура“ за реализацията на 8 проекта

Общински фонд „Култура“ ще финансира реализирането на 8 проекта на стойност 13 500 лв. Това сочат резултатите от изминалата първа сесия на организацията за 2019г.  Общо 14 са постъпилите и разгледани проекти за есенната сесия на Фонда. 8 от тях са одобрени, 1 отложен, а 5 отхвърлени. Общата стойност на финансираните проекти е 13 500 лв. Решенията на УС на Фонда бяха утвърдени на редовното заседание на Общински съвет – Сливен днес.

Одобрените проекти са: Изграждане на музейна колекция с обществена значимост – „Ичера – минало, настояще и бъдеще“, при НЧ „Зора 1872“, с. Ичера. Също така и преиздаване на книгата „Опит за история на град Сливен – том 2“ от  Симеон Табаков“; „Магията на Сливенския балкан“- Пленер живопис „Ичера“ 2019; „Памет за Никола Фурнаджиев“, издаване на вестник; Издаване на каталог в памет на художничката Даниела Ненчева „Полъхът на вятъра“; Издаване на книга-памет за Сливен „За Сливен – откровено и с носталгия“; Издаване на лична антология „Сатира на вятъра“; Издаване на дебютна поетическа книга на Ана-Мария Георгиева.

Отложен е проектът за самостоятелна изложба – скулптура „Кои сме?“ Къде сме?“ „Накъде отиваме?“.

Отхвърлени са Онлайн платформа „Моята история.бг“- един проект за историческото културно наследство, съпреживяно през твоя поглед; Издаване на семейни пътеводители за постоянните експозиции на ХГ „Димитър Добрович“- Сливен; „Ако дървото можеше да говори. Тайните на дървото“, документален филм за Стария бряст; Издаване на научнопопулярната книга „Птиците на Тунджанската хълмиста низина“ и Почистване и възстановяване на историческа местност „Хайдушки бивак“.

Авторите на отложените и отхвърлените проекти могат да направят справка при секретаря на УС на Фонда в дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността“- Община Сливен,  на телефон 0879599054

Авторите на одобрените проекти ще бъдат информирани своевременно и поканени да подпишат договорите си за финансиране от Фонда.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук