15 акта за неспазване на противоепидемичните мерки в Сливенско

15 акта за неспазване на противоепидемичните мерки в Сливенска област са съставили институциите, ангажирани с контрола по изпълнението им, на 22 октомври. Извършени са общо 59 проверки, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Служителите на Районните управления на МВР са осъществили в Сливен 27 проверки, в Котел – 4 и 1 – в Твърдица. Съставени са 5 предупредителни протокола и 15 акта за неносене на предпазни маски за лице.

Областната дирекция „Безопасност на храните“ е извършила 15 проверки – в ученически стол, в три детски градини и в 11 обекта от търговската мрежа и заведения за обществено хранене. Издадено е предписание на управителя на магазин за това, че не е въведена задължителната информация за извършваната дезинфекция.

Трудовите инспектори са посетили 11 предприятия  в областта. Констатациите са, че работодателите изпълняват ангажиментите си съгласно трудовото законодателство за опазване живота и здравето на работещите в условията на риск от разпространение на коронавируса. Констатирано е нарушение в едно от предприятията, за което е дадено задължително за изпълнение предписание, отнасящо се до оценката на риска.

Ежедневният контрол за спазване на противоепидемичните мерки се осъществява по указания на областния управител Чавдар Божурски и съгласно решение на Областния кризисен щаб. Целта на проверките е превантивна, за ограничаване на риска от разпространението на заразата в областта.  

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук