150 военни с участие в Държавно първенство по лека атлетика в Сливен

Снимка :Дарик

Близо 150 служители в Българската армия ще участват в стартиралото днес  Държавното лично – отборно военно първенство по лека атлетика в Сливен. Състезанието се провежда от днес до 28-ми юни.

В състезателната програма са включени дисциплините, съответно за мъже и за жени –  100, 200, 400, 800 метра, 1500 в дамския и 3000 метра в мъжкия профил, тласкане гюле, скок дължина, както и щафетните надпревари на 4х100 и 4х400 метра.

Заявка за участие са подали 16 отбора от страната, представители  на София, Варна, Велико Търново, Шумен, Стара Загора, Крумово, Граф Игнатиево, Карлово, Бургас, Плевен, Долна Митрополия, Троян, Горна Малина.

Сливен е домакин на надпреварата за 11-та поредна година. Първенството се провежда по дисциплини на стадион „Хаджи Димитър” на днес, на 26 и 27 юни, а на 28 юни е високопланинският пробег в местността „Карандила“.

В първенството участват състезатели и  отбори по лека атлетика на Военните спортни клубове /ВСК/. Всеки отбор се състои от 1 /един/ капитан /треньор/ и по 4 /четири/ състезатели мъже и 4 /четири/ състезателки жени.

Основната цел на състезанията е да се популяризира и развива леката атлетика като основен спорт, подпомагащ физическата и професионална подготовка на военнослужещите, гражданските лица, курсантите и студентите от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук