След 6 месеца бул. „Хаджи Димитър“ ще има нов облик

След около 6 месеца бул. „Хаджи Димитър“ ще има нов облик, тогава се очаква да приключат ремонтните дейности, при които участъка от Общината до кръстовището при „Била“ ще бъде обновен. Парите за реконструкцията на тази важна за града пътна артерия – почти 2 млн. лв. са осигурени от правителството, съобщи кметът Стефан Радев при официалното стартиране на проекта днес.

Същинските дейности по ремонта ще започнат след около 20 дни, тъй като има да се уточняват още подземни комуникации. Поетапно части от булеварда ще бъдат затваряни, а периодично гражданите ще бъдат информирани каква организация на движение ще бъде създадена взависимост от това къде и какво се работи, допълни градоначалникът. По проекта е предвидено ново озеленяване и организация на паркиране, изграждане и на велоалея. Изпълнението му е поверено на фирма „Билдинг“.

Според Радев, задвижването на икономиката и в частност строителния бранш е една от най-добрите антикризисни мерки, които Община Сливен може да предприеме. „Ние ще направим всичко по силите си да инвестираме средства, които да стигат и до хората, които работят в строителните фирми и резултатите от строителството да са в полза на всички граждани, посочи още кметът.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук